ترس از مدرسه در دانش آموزان و دلایل آن

چگونه ترس دانش آموزان از مدرسه را کاهش دهیم؟

ترس از مدرسه یکی از شایع ترین مشکلات در بین دانش آموزان به خصوص دانش آموزان دبستانی میباشد که بیشتر در خانواده هایی دیده میشود که حمایت بیش از حد از فرزندان میکنند و محیط خانه یک محیط سراسر از به اصطلاح حمایت های افراطی از کودکان میباشد که موجب احساس وابستگی شدید در کودکان و القا این جمله به کودکان <<که تو در نبود ما نمی توانی کاری انجام بدهی >> است،
برخی از کودکان به شدت وابسته پدر و مادر به خصوص مادر به علت اینکه مدت زمان زیادی را با مادرشان در خانه صرف میکنند میشوند که حتی در خانه هم ممکن است این وابستگی و به اصطلاح <<چسبیدگی>> هم به وفور دیده شود چه برسد به خارج شدن کودک از خانه و رفتن به یک اجتماع دیگر بدون همراه داشتن مادر خود!

 

یک اشتباه رایج در بین خانواده ها:

 

اشتباهی که معمولا خانواده ها مرتکب میشوند این است که اقدام به تحدید و تحت فشار قرار قرار دادن کودک میکنند <<مثلا اگر فلان کار را انجام ندی به مسئولین مدرسه یا معلمت خبر میدم>>که این کار موجب تشدید ترس ها از محیط مدرسه می شود

 

 

1.برخورد مناسب با فرزندمان

 

از مقایسه کردن و تحت فشار قرار دادن فرزندتان در این مورد اجتناب کنید ، از وابستگی شدید کودک بکاهید ،سعی نکنید وقتی از مدرسه رفتن اجتناب میکند او را با کلماتی نظیر <<اگر به مدرسه نروی دیگر برای من مهم نیستی یا دوستت ندارم >>استفاده کنید و به گونه ای بیان نکنید که کودک این برداشت را بکند که صرفا مدرسه رفتن به دلیل به دست آوردن رضایت و محبت شماست ، سعی کنید این کار را به عنوان یک قانون در جامعه نشان دهید ، و از روش های تشویقی مناسب استفاده کنید .

 

2 ـ ارائه یک چهره کلی از مدرسه

 

سعی کنید کودک را به عنوان تفریح و حتی هنگام ثبت نام به مدرسه ببرید و او را با مربیان و دانش آموزان دیگر آشنا کنید و حتی اجازه دهید از مسئولین مدرسه سوالاتی که در ذهن دارد را بپرسد ،همچنین از خاطرات خوب دوران مدرسه خود و لذت های بودن در جمع هم سن و سالان را صحبت کنید .

 

راجع به لزوم رفتن به مدرسه جهت ساختن آینده شغلی و جایگاه او در آینده صحبت کنید .

 

3.هنگامی که در مدرسه به سر میبرد

 

به کودک خود آموزش دهید که هنگامی که در محیط مدرسه به سر میبرد بدون وجود از پس کارهای خودش بربیاد برای مثال دستشویی رفتن و… که مستلزم یک سری آموزش هاست .

 

همچنین پیگیر اذیت و آزار نشدن کودکتان توسط سایر دانش آموزان و یا حتی اطلاع از تنبیه بدنی توسط معلمین باشید چرا که موجب ترس بیش از پیش از محیط مدرسه میشود .

 

در صورت داشتن علایمی همچون سردرد و اضطراب شدید از رفتن به مدرسه جلوگیری نکنید چرا که معمولا در طول زمان با عادی شدن فروکش میکند و در صورت ادامه داشتن حتما با مشاور مطرح کنید .

 

4.پس از بازگشت از مدرسه

 

در این مدت در کنار فرزند خود باشید برایش برنامه ای تدارک ببینید و به او در انجام آن کمک کنید ولی سخت نگیرید ،در انجام تکالیف با اون همراه باشید و مابقی وقت را اجازه دهید به تفریح و سرگرمی های مورد علاقه ی خود بپردازد . از اتفاقاتی که در مدرسه برایش افتاده است جویا شوید تا شما هم از محیط مدرسه مطلع شوید .

 

از فشار بیش از حد بر روی کودک خودداری کنید و تحدید هایی مثله <<اگر تکالیف را انجام ندهی به معلمت میگویم >>کنار بگذارید

 

در صورت ادامه داشتن شرایط ترس از مدرسه حتما با مشاورین تحصیلی و روانشناس های ما در ارتباط باشید .

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *