6 راه برای علاقه مند کردن کودکان به علم آموزی

مشاوره تحصیلی :

فرزندان ما از بهترین جستجوگران و علم آموزان در دوران کودکی میباشند . آن ها دائم در حال سوال کردن و یاد گرفتن میباشند شاید در طول روز کودکتان بارها و بارها از شما سوال بپرسد برای مثال چرا خورشید هنگام شب نورش را ازدست می دهد؟ زنبور چطوری عسل درست میکنه؟ چرا پسرها از دخترا قوی تر هستند؟ چطوری پرنده ها پرواز میکنن؟

و از این قبیل سوال ها که مطمئناً پدر مادر ها از کودک هایشان شنیده اند. س به صورت ذاتی یک کودک به دنبال علم آموزی و کشف ناشناخته هاست اما در بسیاری از کودکان  پس از گذشت مدتی و به مدرسه رفتن ،مشق نوشتن ، سیستم آموزشی بی کیفیت و کلاس های کمک آموزشی خسته کننده کودک کم کم از علم زده میشود و دیگر آن شوق و حرارت پرسش و یافتن حقیقت های جدید را ندارد اگر فرزنده شما هم این چنین شده و یا میخواهید که در آینده یک فرد علاقه مند به علم و دانش شود توصیه های ما را انجام دهید 

 1-آزمایش های علمی انجام دهید 

شما میتوانید با یک سرچ ساده در اینترنت آزمایش های بسیار ساده و در عین حال جذاب، که بدون ابزاره خاصی انجام میشوند را استخراج کنید و به راحتی برای فرزندانتان انجام دهید هنگامی که او از نتیجه آزمایش شگفت زده می شود یعنی در حال علاقه مند شدن به علم و دانش است.

ما 3 آزمایش ساده و جذاب را در قالب کلیپ برایتان آماده کرده ایم.

 

2- داستان زندگی دانشمندان و چگونگی کشف یا اختراعشان را برای فرزندتان بگویید

میتوانید داستان زندگی بزرگان علم را برای فرزندتان تعریف کنید که چگونه در ذهنشان فکر ایجاد یک وسیله جدید به وجود آمد و با چه سختی ها و تحمل شکست های مختلف توانستند یک انسان بزرگ در تاریخ شوند.

3-با فرزند خود به سفر علمی بروید 

میتوانید هر از چندگاهی فرزند خود را به مکانی تازه همانند جنگل ببرید و به سوالاتی که در ذهنش در آن مکان ایجاد میشود پاسخ دهید و عناصر مختلف را برایش تشریح کنید برای مثال چگونگی به وجود آمدن قارچ در جنگل که علت آن هاگ هایی است که به همراه باد به این مکان آمده اند و رشد کردن است یا چگونگی زندگی موریانه ها در جنگل و تغذیه آن ها از چوب درختان و یا حتی جاندارانه کوچک و زیبایی که در جنگل میبیند ایناها همه برای کودکان یک دنیای پر از رمز و راز است که ذهن آن ها را به تکاپو می اندازد

4-فرزندتان را وادار به تحقیق و فکر کردن کنید و برایش جایزه تعیین کنید

شما میتوانید هر از چند گاهی یک سوال علمی از فرزندتان بپرسید و برای یافتن جواب آن به اون وقت دهید و در قبال نزدیک شدن و یا جواب دادن صحیح به آن سوال به او جایزه دهید .بزای مثال از او بپرسید باران چگونه به وجود می آید و یا نحوه تغذیه درختان از خاک این قبیل سوال ها ذهن کودکان را به تکاپو می اندازد و حس تحقیق و جستجو را در آن ها بر می انگیزد تا برای رسیدن به سوال های در ذهنشان تلاش کنند.

نیاز به مشاوره تحصیلی برای فرزند خود دارید ؟ کلیک کنید

5-کارتون های علمی

یکی از بهترین روش های یادگیری در کودکان توضیحات علمی در قالب کارتون میباشد امروزه بسیاری از محتواهای تصویری مخصوص کودکان ساخته شده است که بسیاری از نکات علمی را در قالب بسیار ساده و از زبان شخصیت های کارتونی برای کودکان بیان میکنند و به صورت غیر مستقیم آن ها را با زمینه های مختلف آشنا میکنند.

6-مراکز علمی و موزه ها

هر از چندگاهی کودک خود را به مراکز علمی ، موزه ها و باغ وحش ببرید در آن کودکتان با دنیایی متفاوت رو به رو میشود و سوال های زیادی با دیدن فسیل ها اسکلت ها و جانورانی که هیچ گاه از نزدیک ندیده به وجود می آید و حتی اگر جواب سوال هایش را نمی دانستید لیدر هایی در این مراکز هستند که میتوانند به راحتی جواب سوالات کودک را بدهند .

در آخر اگر میخواهید یک فرزند مفید در آینده تربیت کنید باید برای او وقت بزارید و با او همراهی کنید تا ذهنش مراحل رشد را به خوبی طی کند و به کمال برسد.

 

 

 

 

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *